Könyvajánló

Itt vannak az eredeti Star Wars-regények felújítva!

December 2-án érkeznek az eredeti Star Wars-regények felújítva. A filmekkel közel megegyező történetek az 1970-es és 1980-as évek meghatározó kötetei voltak, rengeteg olvasóval szerettették meg a sci-fit.

2014.12.01 05:30ma.hu

A legutolsó magyar kiadás óta majdnem 20 év telt el, ráadásul a trilógia akkor még az első kiadások szövegét érintetlenül tartalmazta, ezért úgy érezte kiadójuk, hogy rájuk fér a felújítás. Ennek eredményeként az eredeti fordítást jelentősen átdolgozták: kijavították a hibáit, szóhasználatban teljesen hozzáigazították a Star Wars-univerzumhoz és a nyelvezetét is frissítették, hogy 2014-ben is izgalmas élményt nyújtson.

STAR WARS: CSILLAGOK HÁBORÚJA

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban...

Luke Skywalker a nagybátyja farmján dolgozik a félreeső Tatuin bolygón. A hétköznapi munka unalma helyett izgalmas csillagközi kalandokról ábrándozik. Kalandokról, melyek a legtávolabbi galaxisok idegen világaiba vezetnék.

Luke álma hamarosan teljesül: titkos üzenet birtokába jut, miszerint a gyönyörű Leia hercegnőt Darth Vader, a hatalmas és gonosz sith nagyúr tartja fogva. Eddig soha nem hallott a nőről, de tudja, hogy meg kell mentenie, méghozzá késlekedés nélkül.

Összetalálkozik a jedi Ben Kenobival, akinek az útmutatójával, a tőle kapott fénykarddal és bátorsággal felfegyverkezve Luke hirtelen a valaha volt legkegyetlenebb űrháború kellős közepén találja magát, és hamarosan egy elkeseredett összecsapásban vesz részt a Birodalom rettegett űrállomása, a Halálcsillag ellen...

STAR WARS: A BIRODALOM VISSZAVÁG

Luke Skywalker kalandjai nem értek véget a Halálcsillag elpusztításával...

Noha a Lázadó Szövetség megnyert egy fontos csatát, a Birodalom elleni háború csak most kezdődött el. Az ellenség bosszújától tartó Lázadók felépítettek egy rejtett bázist a Hoth nevű jégbolygón, de még azon a távoli, jelentéktelen helyen sem tudnak sokáig elbújni Darth Vader kutató tekintete elől.

A sötét nagyúr alattvalói hamarosan a nyomukba szegődnek, így Han Solo, Leia hercegnő és társaik ismét menekülni kényszerülnek, míg Luke Skywalker a Dagobah mocsárvilágot keresi fel, hogy új Jedi-mesterétől, Yodától tanuljon...

STAR WARS: A JEDI VISSZATÉR


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.