A kortárs színház szerelmeseinek

Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán

Szombaton kezdődik a hatodik Desiré Central Station fesztivál Szabadkán. A december 5-ig tartó nemzetközi rendezvényen tizenhárom produkciót láthat a kortárs színházat kedvelő közönség.

2014.11.29 08:54MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Az előadások közül nyolc Magyarországról érkezik. A rendezvényen emellett szerb, francia, belga, szlovén, horvát és macedón művészek is fellépnek. A színházi fesztivál idei alcíme: Dead or Alive, azaz Élve vagy halva.

Urbán András, a fesztivál igazgatója korábban elmondta: az alcím kiválasztása minden évben inkább játék, nem feltétlenül van többletjelentése.

A fesztivál megnyitóját 19 órakor tartják a szabadkai Jadran Színpadon. Elsőként a párizsi Le Monfort Theatre Akrobaták című produkcióját láthatja a közönség. Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők.

Az úgynevezett Desiré Akadémián Hód Adrienn, Balázs Zoltán és Horváth Csaba magyar, Stéphane Ricordel francia, Thierry Smits belga és Ivica Buljan horvát színházi szakember ad elő.

A Desiré Central Station fesztivál nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta, és először 2009-ben rendezték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.