Darabtemetés a Trafóban

Budapesten játszotta utoljára Lola Arias My life after című előadását

A pénteki előadás nemcsak a 2014-es turné utolsó állomása volt, hanem a darab búcsúztatása is, hiszen az előadást soha többé nem akarják műsorra tűzni.

2014.11.28 22:30MTI

Budapesten, a Trafó Kortárs Művészetek Házában játszották utoljára az 1970-es évek Argentínáját megidéző, My life after című darabját Lola Arias - közölte a Trafó az előadás napján, pénteken az MTI-vel.

Lola Arias argentin író, rendező, zenész a 2009-es premier óta Argentínában, Latin-Amerikában és Európában is sikert aratott My life after (Mi vida después) című produkciójával - hangsúlyozzák a közleményben.

Mint írták, a politikus, múltfeltáró előadás hatását mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a rendező számos felkérést kapott arra, hogy máshol, más szereplőkkel, a helyi kontextust értelmezve dolgozza fel egy-egy ország közelmúltját.

A pénteki előadás nemcsak a 2014-es turné utolsó állomása volt, hanem a darab búcsúztatása is, hiszen az előadást soha többé nem akarják műsorra tűzni.

A My life after hét valós történetet dolgoz fel az 1970-es évek Argentínájának diktatúrájából. A szereplők saját szüleik múltját rekonstruálják személyes tárgyak és dokumentumok alapján. Elnyomók és elnyomottak gyermekei együtt szerepelnek a színpadon, és egymással megbékélve emlékeznek felmenőik életére.

A darab egyszerre megrázó, humoros és nem nélkülözi a fiatalos lendületet. Az előadás spanyol nyelven, magyar és angol felirattal látható.

Lola Arias készített hasonló produkciókat Chilében és Németországban is. A Trafóban 2013-ban láthatta a közönség Az év, amikor születtem című, a chilei Pinochet-diktatúra éveit vizsgáló előadását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.