Miskolctól Mezőkövesdig

Adventi programok Borsod-Abaúj-Zemplénben

Miskolcon az elmúlt évek hagyományait követve adventi koszorúvá alakul át a Szent István téren található virágóra, díszbe öltözik a villamos, lesz közös gyertyagyújtás.

2014.11.29 07:30MTI

Fények világítanak advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig Miskolcon, neves fellépők énekelnek az I. Adventi Korzón Kazincbarcikán, Mezőkövesden pedig december 24-én a szeretet, az összetartozás és a karácsony jegyében egymás kezét fogva ölelik majd át a helyiek a város szívében található Kavicsos-tavat - ismertették a szervezők a programokat.

Miskolcon az elmúlt évek hagyományait követve adventi koszorúvá alakul át a Szent István téren található virágóra, díszbe öltözik a villamos, lesz közös gyertyagyújtás, díszkivilágítás, betlehemi jászol és vásár is - sorolta a részleteket Koczák Szilvia, a városháza szóvivője.

Az ünnepre készülve a város óvodásai és iskolásai saját készítésű díszeiket aggatják a Szent István tér fáira és a város karácsonyfájára. Az Erzsébet téren szokás szerint az iskolákban meghirdetett gyermekrajz pályázat nyerteseinek hangulatos alkotásait mutatják be.

Kazincbarcikán, az I. Adventi Korzón a város fényeinek ünnepélyes felkapcsolásával kezdődik az adventi programsorozat vasárnap. A látogatókat a Csiribiri együttes karácsonyváró fellépése, a Főnix tűzzsonglőrök műsora és Caramel koncertje várja. Emellett valamennyi adventi vasárnapra tartogatnak meglepetéseket: Kállay Saunders András és Király Viktor is énekel majd a barcikai ünneplőknek.

Mezőkövesden a Hozz egy gyertyát és öleld át a Kavicsost című új kezdeményezéssel színesítik az ünnepet. Advent minden vasárnapján közös gyertyagyújtást szerveznek a Szent László- és a Jézus Szíve templom előtti terekre, ahol az óvodások, iskolások és helyi civil szervezetek műsora után forralt borral és meleg teával látják vendégül a jelenlévőket. December 24-én a szeretet, az összetartozás és a karácsony jegyében egymás kezét fogva ölelik majd át a helyiek a város szívében található Kavicsos-tavat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.