Nem érdemes kihagyni

Csaknem egy hónapos ünnepi rendezvénysorozat Szegeden

Az egész belváros fénybe öltözik, lesznek jótékonysági akciók, ismét megnyílik a szalma labirintus és Jégvarázs Fesztivált is rendeznek a dél-alföldi városban

2014.11.26 17:35MTI

Németh István, a Szegedi Városkép Kft. vezetője elmondta: a Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozata november 28-tól december 24-ig várja az érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitón a Hestia Tűz és Fény Show tűzzsonglőrei vonulnak fel. Visszatér a Széchenyi térre a vásár, ahol több mint hatvan árus kínálja portékáját az ajándékoktól a különböző ételekig.

A Széchenyi téren ebből az alkalomból felállítják a Karácsonyi mesés hencsergőt, ahol a kicsik naponta egy-egy klasszikus mesét hallgathatnak meg, de lesz diafilmvetítés is.

A betérőket szalmaszékek és meleg takarók várják. Emellett mesél majd a Hangoskönyvtár is, a gyerekeket kézműves foglalkozások várják, és december 6-án a Mikulás is ellátogat a Széchenyi térre.

A Dugonics téren kézműves vásárt rendeznek, és itt állítják fel az óriási adventi koszorút is, melynek gyertyáit hétről hétre szegedi közéleti személyiségek gyújtják meg. Az első gyertyát november 30-án Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyés püspök gyújtja meg délután 5 órakor.

A város karácsonyfáját a Klauzál téren állítják fel idén is, ahol a jótékonyság kapja a főszerepet. A helyi napilap, a Délmagyarország, a helyi Rotary Clubokkal karöltve rászorulókat ajándékoz meg minden nap.

A szervezők ebben az évben is igyekeztek odafigyelni arra, hogy mindenkinek olyan ajándék kerüljön a karácsonyfája alá, amire a leginkább szüksége van. A támogatók felajánlásainak köszönhetően az ajándékok közt van nagy értékű háztartási gép, élelmiszer-, tisztítószer-, iskolaszercsomag és pénzadomány is.

Az ifjú rotaristák hagyományos karácsonyi gyűjtést is rendeznek, a napilap munkatársai pedig gyerekjátékokat, könyvet, ruhát gyűjtenek a helyszínen. A Klauzál téren ott lesz a Szeged Első Lions Club is, amely a szegedi koraszülött mentőknek gyűjt az ünnepek alatt.

A rendezvénynek minden nap lesz vendége, ugyanis egy-egy Csongrád megyei kötődésű, ismert ember látogat ki a térre, így az érdeklődők találkozhatnak mások mellett Jáksó Lászlóval, Bárdos Andrással, Nagy Bandó Andrással, Czutor Zoltánnal, Rácz Tiborral és Rácz Ritával, Péter-Szabó Szilviával, Hevesi Tamással és Király Leventével is.

A karácsonyi rendezvénysorozat újdonsága lesz a szintén a Klauzál téren megrendezendő Jégvarázs Fesztivál, amelyen látványos jégszobrász-show, jegespillanat-kiállítás, hóesés-szimulátor és lézer-show várja az érdeklődőket, akik emellett jégből készült poharakból, korsókból, tányérokból kóstolhatnak minőségi pálinkákat, téli söröket és kézműves csokoládékat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.