Négy fordulóban

Vetélkedő a Nemzeti Színház történetéről

"Laborfalvi Rózától Törőcsik Mariig..." címmel a teátrum történetéről szóló vetélkedőt indít a Nemzeti Színház.

2014.11.26 16:43MTI

A versenyre 10. és 11. osztályos tanulókból álló négyfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését várják - közölte a Nemzeti Színház szerdán az MTI-vel.

A vetélkedő négyfordulós, az első három forduló feladatait az interneten keresztül kell beadni, a negyedik forduló a legjobb négy csapat részvételével a Nemzeti Színházban zajlik 2015 májusában.

A csapatok január 4-én éjfélig jelentkezhetnek, az első forduló feladatait január 5-én 8 órakor publikálja a teátrum. A feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak, és egyszerre igényelnek színháztörténeti kutatást, valamint kreativitást és informatikai eszközök használatát (szövegszerkesztés, prezentáció és videó készítése, képszerkesztők és a Facebook használata).

A vetélkedő zsűrijét Udvaros Dorottya, Rubold Ödön és Mátyássy Bence színművész, valamint Ablonczy László újságíró, kritikus, a Nemzeti Színház 1991 és 1999 közötti igazgatója alkotja. A vetélkedő népszerűsítéséhez videoklipek készültek, amelyekben a Nemzeti színészei, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Tompos Kátya, Gerlits Réka, Szatory Dávid, Fehér Tibor, Farkas Dénes és Mátyássy Bence vállaltak szerepet.

A győztes csapatok táblagépeket, könyvutalványokat, színházjegyeket nyernek, az első helyezett csapat iskolájába pedig egy tanítási napra "kitelepül" a Nemzeti Színház: próbákkal, irodalom- és énekórákkal, a színészek focicsapatával, smink- és fodrászbemutatókkal. A vetélkedőről további információ a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.