Fővárosi Közgyűlés

Öt színház vezetésére írnak ki pályázatot

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta. A szakmai bizottság többi tagját 30 napon belül kérik fel.

2014.11.26 11:52MTI
Forrás: youtube.com

A Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött egyhangúlag szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Budapest Bábszínház Közhasznú Nonprofit Kft., a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft., az Örkény István Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szabad Tér Színház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízatása 2015. január 31-én, a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének mandátuma pedig 2015. június 30-án jár le. Az előadó-művészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni.

A Fővárosi Közgyűlés felkérte a főpolgármestert, hogy a Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház esetében 30 napon belül, a Vígszínház esetében pedig december 31-ig tegye meg a szükséges intézkedéseket a pályázatok megjelentetése érdekében.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta. A szakmai bizottság többi tagját 30 napon belül kérik fel.

Az elfogadott határozat kitér arra is, hogy amennyiben a pályázati eljárás 2015. január 31-ig nem zárul le, akkor február 1-jétől a jelenlegi vezetők - a Budapest Bábszínház esetében Meczner János, a Kolibri Színház esetében Novák János, az Örkény Színháznál Mácsai Pál, a Szabad Tér Színháznál pedig Bán Teodóra - megbízatása az új ügyvezető megválasztásáig tart. A Vígszínház esetében ilyen kitételről nem határoztak.



A Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház esetében az ügyvezetői megbízás 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tart, a Vígszínház esetében 2015. július 1-jétől 2020. június 30-ig.

A pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján teszik közzé, a pályázatokat a megjelenést követő 30 napon belül várják.

A Vígszínház vezetésére harmadszor írnak ki pályázatot. Először 2013. július 26-án írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat. Miután a közgyűlés a pályázatot eredménytelenné nyilvánította - mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását - 2013. december 3-án új pályázatot írtak ki. A második, másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az egyedüliként induló addigi vezető, Eszenyi Enikő nyerte el a posztot 2014. március 1-től 2015. június 30-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.