Immár 25. alkalommal

Ismét lesz Palócgála Egerben

A hétvégén huszonötödik alkalommal rendezik meg Egerben a Palócgálát, amelyre mintegy hetven, közöttük hét szlovákiai fellépőt várnak a rendezők.

2014.11.21 18:15MTI

Bimbó Zoltán, az évzáró népzenei fesztivál szervezője az MTI-nek elmondta: a rendezvény elsősorban a Borsod, Heves és Nógrád megyékben, valamint az egykori Gömör és Kishont megyékben, a Szlovákiához tartozó területeken élő palócság hagyományait fogja össze.

Az utóbbi években azonban a Palócföldön kívül Magyarország más tájairól is érkeznek fellépők - tette hozzá. Elhangzott: a Palócgálán csoportok és szólisták is fellépnek.

"Mivel népzenét már iskolai keretek között is lehet tanulni, a fesztiválon művészeti iskolák képviselői is részt vesznek" - mondta. Bimbó Zoltán kiemelte: szombaton lemezbemutató hangversenyt ad Berta Alexandra Junior Prima díjas citerás, népdalénekes, akit a Liszt Ferenc Zeneakadémia Népzene Tanszékének hallgatói kísérnek.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint a Cantus Agriensis Kulturális Egyesület szervezte Palócgála - amely egyben minősítő hangverseny is lesz - szombaton 9 órakor kezdődik a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

A hangversenyek mellett szombaton 15 órától népzenei fórumot is tartanak. A vasárnapi előadások is 9 órakor kezdődnek. A fesztivált 13.30-tól gálahangverseny zárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.