Londoni színek

Magyar sikerek a bakui nemzetközi sportfilmfesztiválon

A 2012-es olimpia magyar versenyzőit bemutató filmet Németh Gábor Péter rendezte, aki a helyszínen vette át a bakui sportfilmfesztivál elismerését, valamint Kocsis Tibor katalán dokumentumfilmje is nyert.

2014.11.22 02:30MTI

Két magyar film is rangos elismerésben részesült a bakui nemzetközi sportfilmfesztiválon: a Londoni színek című alkotás a Sport és személyek (Sport and Persons) elnevezésű kategória győztese lett, míg a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm a zsűri különdíját érdemelte ki - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-t.

A közlés szerint a Londoni színek című 16 perces kisfilm az MTVA belső gyártású produkciója. Az alkotás a 2012-es olimpia magyar versenyzőit mutatja be, nemcsak a sportolói tevékenységüket, hanem szabadidejüket is. A filmet Németh Gábor Péter rendezte, aki a helyszínen vette át a bakui sportfilmfesztivál elismerését.

A Magyarok a Barcáért című 85 perces dokumentumfilmben a katalán labdarúgócsapat történetének magyar szereplőit ismerhetik meg a nézők. A Kocsis Tibor által rendezett filmben a klub emblematikus játékosai emlékeznek többek között Kubala Lászlóra, Kocsis Sándorra és Czibor Zoltánra. Kocsis Tibor rendező alkotását a Magyar Méda Mecenatúra támogatta.

Magyarországot a hattagú nemzetközi zsűriben - annak elnökeként - Flórián Endre képviselte a november 18. és 21. között megrendezett bakui fesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.