Programajánló

Adventi ünnep a Bazilikánál

Élményekkel teli karácsonyi vásár nyílik a Szent István téren, a Bazilika előtt november 28-tól 2015. január 1-ig.

2014.11.21 23:30ma.hu

A Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja. A nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát és felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, esténként karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utcában is forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel, a vásár angyalai kedves meglepetésekkel készülnek, e mellett igényes ajándékok, korcsolyapálya, szórakoztató programok és jótékonysági akciók sora segít az ünnepekre hangolódni.

A budapesti Szent István Bazilika az adventi időszak alatt idén is hazánk legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élményével várja a térre látogatókat. Sötétedés után fél óránként kezdődik a fényfestés; a 37x28 méteres homlokzaton színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre.

A vásár középpontjában a gyermekek legnagyobb örömére ebben az évben is az ingyenesen használható, 200 nm-es korcsolyapálya és a fényekkel dekorált óriási karácsonyfa áll. Hétvégenként korisuli és táncház várja őket, a Tisztelet Társaságánál kézműves programokba kapcsolódhatnak be. A tér és a belváros ünnepi fényei varázslatos hátteret adnak egy téli sétához; az alpesi tájakat idéző Hüttében bárki kedvére melegedhet, megpihenhet egy rövid időre, míg a tér kapujában felállított, idén még látványosabb fénykapu remek helyszín közös fotók, közös emlékek gyűjtéséhez.

A vásárba látogatók közel hatvan kiállítónál válogathatnak minőségi, kézzel készített ajándéktárgyak között vagy kóstolhatjuk végig az ünnepi szezon legnépszerűbb finomságait, fűszeres forró italokat vagy épp street food újdonságokat. A tér mesebeli hangulatú faházai mellett a Zrínyi utcában is gőzölgő, finom ételek és italok várják a családokat, baráti társaságokat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei szeretettel és egy mézeskalács szívvel várnak mindenkit, aki szeretne hozzájárulni az adventi adománygyűjtéshez. Sütödéjükben bárki bekapcsolódhat a „szeretet.éhség” mézeskalácsok elkészítésébe is. Az Angyalok a Bazilikánál program keretében a vásár jótevői is figyelmességekkel készülnek, hogy ezzel is felhívják rá a figyelmet, az advent a törődés, egymásra figyelés időszaka.

November 28-tól 2015. január 1-ig
Bazilika, Szent István tér, Budapest

Programok és nyitva tartás:
www.adventiunnep.hu
www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.