Több mint 300 relikviát láthatunk majd

Európa legnagyobb Elvis Presley kiállítása nyílik decemberben Londonban

Az énekes gracelandi otthonából érkező több mint 300 relikviát felsorakoztató tárlaton látható lesz a sztár amerikai sasos színpadi ruhája és egy rózsaszín Cadillac is.

2014.11.05 02:30MTI
Fotó: Wikipédia

A kiállításon helyet kaptak olyan ereklyék is, mint az a billiárdasztal, amelyen Elvis a Beatles tagjaival játszott, amikor az együttes 1965-ben meglátogatta őt memphisi villájában.

Emellett látható lesz több színpadi ruhadarab, köztük az a fekete bőrfelszerelés is, amelyet a zenész az 1968-as televízióban közvetített visszatérő koncertjén viselt. A kiállított személyes tárgyak sorát szaporítja a sztár pénztárcája, benne a lányáról készült képekkel, a házkulcsai valamint TCB feliratú gyűrűje is.

A látogatók emellett virtuálisan végigjárhatják a fürdőszobát, ahol a sztár életét vesztette 1977-ben. Bár minden tárgy egy élet emlékeit hordozza magában, boldogok vagyunk, hogy ezek a kincsek elhagyják otthonukat.

"Elvis nagyon sokat jelentett számomra és a lányom számára, de mindketten tudjuk, hogy a családunk az egész világgal osztozik rajta" - nyilatkozta az énekes volt felesége, Priscilla Presley. Néhány relikvia, így az amerikai sasos ruha és a rózsaszín Cadillac, csak rövidebb ideig lesz megtekinthető az egyébként kilenc hónapon keresztül nyitva tartó kiállításon.

"Graceland eljön azokhoz, akik nem tudnak elmenni Gracelandbe" - hangsúlyozta a kiállítás koordinátora, Nic Wastell. Graceland Elvis memphisi birtokának a neve, ami ma múzeumként és turistalátványosságként üzemel.

A kiállítás december 12-től augusztus 31-ig lesz látogatható a londoni O2 Arénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.