Közösségi kezdeményezés

Megszépült a Fővárosi Állatkert betonkerítése

Pingvinek, gorillák, lajhárok és vízilovak képe díszíti a Fővárosi Állat- és Növénykert Dózsa György úti betonkerítését, amely a napokban újult meg egy közösségi kezdeményezés keretében.

2014.10.30 11:52MTI

A csaknem 60 négyzetméternyi falszakasz négy része "igazi" és játék állatokat ábrázol: a pingvincsapat között például feltűnik egy játék pingvin, vagy a fáról lecsüngő lajhár mellett annak plüss mása látható.

Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője a fal csütörtöki átadóján hangsúlyozta: az intézmény mindig fontosnak tartotta, hogy a művészet ne csak a falakon belül, hanem a falakon is megjelenjen. Példaként említette az állatkert Városliget felé eső, 1911-ben készült kovácsoltvas kerítését, amelyet szintén megannyi állat képe díszít.

"A támfalon szerettünk volna a művészet eszközeivel utalni arra, hogy mi van a falakon túl" - hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette, hogy az intézmény ezért üdvözölte a festést végző Let's Colour Településszépítő Egyesület megkeresését, amely közösségi programja részeként szépítette meg a már erősen leromlott állapotú falat, amelyet 2007 óta állatok képe díszített.

Nagy Gergely, az egyesület szóvivője felidézte, hogy szervezetük 2011 óta foglalkozik köztéri falfestéssel; minden évben internetes szavazás során választják ki azokat a közösségeket, amelyek leromlott állapotú, közösségi tereik falainak megújítására pályázhatnak a civil szervezetnél.

Elmondta, hogy a közösségi pályáztatás mellett az egyesület saját ötlete alapján, önkéntesek bevonásával először tavaly festette ki a Kerepesi úton található 500 méter hosszú, 1000 négyzetméternyi betonfalat. Az állatkert kerítésének megújítása ugyanennek a projektnek a keretében valósult meg. A munkát mások mellett a Color Brigade csapat tagjai végezték, a terveket Hegedűs Babett készítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.