1978-ban épült

Európában elsőként kap műemléki státuszt egy londoni gördeszkapark

A kelet-londoni Hornchurchben álló Rom Skatepark 1978-ban épült a korszak egyik vezető gördeszkapark-dizájnere, Adrian Rolt tervei alapján.

2014.10.29 16:43MTI
freedigitalphotos.net/ponsulak

Az English Heritage brit örökségvédelmi szervezet szerint a Rom az 1970-es évekből fennmaradt maroknyi gördeszkapark egyik legkiválóbb példája. A Rom a világon a második gördeszkapark, amely műemléki besorolást kap.

Az első a floridai Tampában lévő Bro Bowl volt, amely 2013 októberében került be az Egyesült Államok történelmi helyeinek nemzeti nyilvántartásába.

A szomszédos folyóról elnevezett londoni pálya a kaliforniai gördeszkaparkokat idézi. A brit kulturális, média- és sportügyi minisztérium az English Heritage javaslatára döntött a pálya besorolásáról - adta hírül a BBC News.

Ed Vaizey brit örökségvédelmi miniszter szerint a park műemlékké nyilvánítása egyrészt a pálya dizájnjának elismeréséül szolgál, másrészt jól mutatja, hogy a brit műemlékvédelmi törekvések a kultúra és a történelem minden területére kiterjednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.