Rekord született

Soha ennyi csapat nem nevezett még a Csabai Kolbászfesztiválra

A szervezők különösen büszkék arra, hogy az ifjúsági kolbászgyúrás 250 csapat részvételével zajlott, idén négy óvodás csapat is benevezett a megmérettetésre.

2014.10.27 19:13MTI

Rekord született az idei Csabai Kolbászfesztiválon, a rendezvény 18 éves története alatt soha ennyi csapat nem nevezett még a versenyekre – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a fesztivál egyik sajtóreferense.

Kibédi-Varga Lajos elmondta: a négynapos rendezvényen hat különböző kolbászkészítő és töltöttkáposzta-főző versenyszámban több mint 1000 csapat vett részt.

A szervezők elmondták, különösen büszkék arra, hogy az ifjúsági kolbászgyúrás 250 csapat részvételével zajlott, idén négy óvodás csapat is benevezett a megmérettetésre. A rendezők szerint ez a záloga annak, hogy a jövőben is fennmaradjon a csabai kolbásztöltés hagyománya.

A szárazkolbászok nemzetközi versenyére a tavalyi 115 kolbásszal szemben 130-nál is több szálat küldtek be zsűrizésre, idén először Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból is érkeztek kolbászok.

A fesztivál a rossz idő ellenére is hozta a már szokásos, százezres látogatószámot – tájékoztatott Kibédi-Varga Lajos. 2015-ben október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.