"Már életében legenda volt"

Monet-kiállítás nyílt Bécsben

Claude Monet műveit és osztrák impresszionistákat bemutató kiállítás nyílt a bécsi Belvedere múzeumban pénteken.

2014.10.25 05:30MTI
Fotó: Wikipédia

Monet már életében legenda volt, hiszen számos művész, köztük sok osztrák alkotó merített ihletet műveiből - hangsúlyozta a Belvedere igazgatója.

A kiállítás harminc, részben Ausztriában eddig be nem mutatott Monet-alkotást és negyvenöt osztrák impresszionista művet, köztük Gustav Klimt, Herbert Boeckl, Jakob Schindler, Max Weiler és Olga Wisinger-Florian alkotásait tárja a nézők elé.

Az impresszionisták közül Monet-nak volt a legnagyobb hatása a bécsi művészet életre. A kiállítás az Alsó-Belvedere Orangerie részében tekinthető meg 2015. február 8-áig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.