Új irányzat

120 előadás a salzburgi téli cirkuszfesztiválon

Százhúsz előadás lesz látható a cirkuszélet nemzetközi képviselőit felvonultató salzburgi téli fesztiválon, amely november 25-én nyitjai meg kapuit.

2014.10.19 02:30MTI
freedigitalphotos.net/greenphile

A kortárs cirkuszfesztivált a salzburgi Volksgartenben tartják. A zömében az új cirkusz irányzatot képviselő társulatok Franciaországból, Spanyolországból, Svájcból és Nagy-Britanniából érkeznek. A fesztivál szervezői idén több mint 32 ezer belépőjegy eladásával számolnak.

Az idei fesztivált beárnyékolja, hogy Georg Daxner, az esemény alapítója hétfőn a salzburgi Unterberg hegyen balesetet szenvedett és életét vesztette. Az 54 éves korában elhunyt Daxner 2001 óta szervezte cirkuszfesztivált, amely mára a salzburgi kulturális élet egyik fő eseménye lett.

A rendezvény január 6-ig tart, bővebb információ a www.winterfest.at oldalon található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.