Programajánló

Kaleidoscopio Italia fesztivál félszáz olasz kiállítóval

Olasz gasztronómiai, divat-, autóipari, turisztikai és egyéb vállalatok, intézmények mutatják be változatos programokkal a mai Olaszország sokféle arcát és gazdag kultúráját a Kaleidoscopio Italia fesztiválon péntek délutántól vasárnap estig a Budapesti Olasz Kultúrintézetben.

2014.10.18 10:30MTI
freedigitalphotos.net/criminalatt

Az olasz gazdaság, innováció és ipar mögött mindig ott volt a kultúra. A Kaleidoscopio Italia célja ezért megmutatni, mit jelent a Made in Italy márkanév, mi adja meg az alapját annak, hogy ez egyben életminőséget is jelentsen - mondta el a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövete.

Maria Assunta Accili hozzáfűzte, hogy a fesztivál az Olaszország iránt mélyebben érdeklődőknek széles körű betekintést kíván nyújtani az általuk eddig nem ismert szektorok működésébe, míg az Itáliával csak most barátkozók számára átfogó összképet szeretne kínálni.

Gina Giannotti, az Olasz Kultúrintézet igazgatója hozzátette: a csaknem 50 kiállító standjai mellett főzőtanfolyamok, gyermekfoglalkozások, olasz filmek és fotókiállítás is várja az érdeklődőket két és fél napon át.

Az Olasz Nyelv Hete a Világban nemzetközi eseménysorozat keretében megrendezett Kaleidoscopio Italia egyik célja, hogy a budapesti, pécsi, szegedi, debreceni olasz tanszékek, olasz iskolák részvételével felhívja a figyelmet az olasz nyelvre, annak kulturális gazdagságára, emellett bemutassa a Magyarországon régóta jelenlévő és sikeresen működő olasz vállalkozásokat - közölte.

Gina Giannotti kiemelte, hogy újdonságként a Moda made in Campania szekcióban mutatják be a nápolyi kézmű- és divatipar fontos területét a kultúrintézet Bródy Sándor utcai épületében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.