Komplexum

Giga-lóhere nyílik a hétvégén Sanghajban

Másfél millió négyzetméteres összterületen a világ legnagyobb kiállítási és konferenciaközpontja nyílik meg a hétvégén Sanghajban.

2014.10.17 02:30MTI
Fotó: whatsonxiamen.com

A lóhere formájú Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központ (NECC) félmillió négyzetméter kiállítási területet, ebből százezer négyzetmétert kültéren foglal magába. A hétvégén a Nemzetközi Járműipari Termékkiállítással megnyitó NECC-ben tizenhat, különböző nagyságú kiállítóterem található, emellett az épület kereskedelmi központként is funkcionál, hivatali helyiségeknek és egy ötcsillagos szállodának is helyet ad. Az épületben 60 tárgyalásra vagy előadásra alkalmas terem van, a legkisebb pár száz, a legnagyobb akár háromezer fő befogadására is alkalmas. Méreteivel a NECC nemcsak a világ legnagyobb kiállítási komplexuma, de a világ legnagyobb egybefüggő épülete is - a tervezők közlése szerint.

Az épületegyüttesben luxus márkaboltok, vendéglátó- és szórakoztató-egységek is helyt kapnak a látogatók és hivatali dolgozók kiszolgálására, és külön szekciót szánnak a kínai márkák és a kínai konyha remekeinek felvonultatására.

A beruházás a központi és a helyi kormányzat együttműködésével valósult meg, mely a metropolisz nemzetközivé válását is segíti. Idén három nagyszabású nemzetközi kiállítás szerepel az eseménynaptárában, jövőre már tíz hasonló eseményt jegyeztek be, a hivatali épületekbe és üzletekbe fokozatosan költöznek be a bérlő cégek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.