Csütörtöktől vasárnapig

Magyarok nyitják meg a fények fesztiválját Prágában

Művészeti fényinstallációk fogják díszíteni az éjjeli Prágát csütörtöktől vasárnapig. A Signal elnevezésű fényfesztivált másodszor tartják meg a cseh fővárosban.

2014.10.16 06:30MTI

A művészeti fényinstallációk számos érdekes épületen, utcákon, tereken, parkokban, sőt a Moldva folyón és néhány hídon is láthatóak lesznek. A fények fesztiválját tavaly több mint 250 ezer ember nézte meg, a rendezők az idén legalább 350 ezer látogatóval számolnak.

Az ünnepi megnyitót csütörtök este tartják, amikor a magyar MaxIn10sity csoport az Óvárosi téren lévő Kinsky-palota homlokzatán mutatja be alkotásait.

"A MaxIn10sity csoport viszonylag újnak számít, de nagy hírnevet szerzett magának azzal, ahogy Bukarestben a világ egyik legnagyobb épületét, a Nicolae Ceausescu volt kommunista vezér által építtetett Népek Háza palotát megvilágította" - mondta Martin Posta, a Signal fesztivál igazgatója.

Az érdeklődők a négy éjszaka folyamán megtekinthetik például az ausztrál Electric Canvas csoport alkotásait. Ez a csoport a múltban több ízben is megvilágította a sydney-i operaház épületét.

A fényinstallációk egy része interaktív lesz. A fesztivál iránt megnyilvánuló nagy érdeklődés a szervezőket is meglepte. "Tavaly, az első évben 60 csoport vagy egyén mutatkozott be, döntően csehek. Az idén 450-en jelentkeztek, közülük fele külföldről érkezett Prágába" - közölte Pavel Sedlák rendező újságírókkal. A négynapos rendezvény részletes programját a www.signalfestival.com weblapon találják meg az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.