70 éves volt

Elhunyt Lojze Logar, a pop-art szlovéniai atyja

Hetvenéves korában elhunyt a pop-art legismertebb szlovén képviselője, Lojze Logar festő, grafikus.

2014.10.14 14:56MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

A slovenskenovice.si hírportál információi szerint a művész rövid betegség után vasárnap este halt meg. Haláláig a Ljubljanai Képzőművészeti Akadémia tanára volt.

Logar élete során a pop-art mellett az expresszionizmus, a konceptualizmus és az absztrakt minimalizmus stílusában alkotott. Műveit a geometrikus elemek, a stilizáltság, az erotika és különböző testrészek ábrázolása jellemezte.

Munkásságát Szlovénián kívül is díjazták, műveit Németországban, Ausztriában, Magyarországon, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is kiállították.

Lojze Logar az 1960-as évektől jelentős szereplője volt a szlovén művészeti életnek, amellett hogy a szlovén pop-art atyjának nevezték, a képzőművészetben az új generáció legfőbb alakjának is tartották az 1980-as évektől kezdve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.