Bemutatkozási lehetőség a friss tehetségeknek

Már lehet nevezni a Friss Hús Budapest 3.0 rövidfilmfesztiválra

A fesztiválra 2013 januárja után készült magyar és nemzetközi animációkat, élőszereplős filmeket és dokumentumfilmeket várnak.

2014.10.13 17:55MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Már fogadják a nevezéseket a szervezők a harmadik Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztiválra, amelyet 2015 márciusában rendeznek. A Daazo.com rövidfilmes mustrájára december 31-én éjfélig lehet filmet küldeni. A fesztiválra 2013 januárja után készült magyar és nemzetközi animációkat, élőszereplős filmeket és dokumentumfilmeket várnak.

Újdonság, hogy ezúttal a magyar animációs és élőszereplős filmeket külön kategóriában lehet nevezni - közölték hétfőn a szervezők az MTI-vel. A Daazoo.com a rövidfilmes szemlével bemutatkozási lehetőséget kíván nyújtani a hazai filmes tehetségeknek, emellett a külföldi rövidfilmes trendekre is rálátást akar adni.

A Friss Hús 3.0 nevezési feltételeit a http://www.daazo.com/static/frisshus15 honlapon ismertetik a szervezők. Az érdeklődők ott tájékozódhatnak a nevezési díjakról is. A 2015 március végére meghirdetett mustrán három fődíjat osztanak ki.

Külön kategóriában díjazzák a legjobb magyar élőszereplős rövidfilmet és a legjobb magyar rövid animációt, a nemzetközi mezőnyben pedig egy fődíjat adnak át a legjobb élőszereplős vagy animációs rövidfilmnek. A két magyar díj egyenként száz-százezer forintos, a nemzetközi díj ezer eurós pénzjutalommal jár.

Az először 2013 tavaszán megtartott fesztivál nagy sikere nyomán idén már kétnaposról négynaposra bővült és nemzetközi mezőnnyel egészült ki a szemle.

A márciusi Friss Hús 2.0 fesztiválon több mint kétezren tekintették meg a bemutatott 66 rövidfilmet. A szemle magyar fődíját Bucsi Réka Symphony Nr. 42 című animációja nyerte, a nemzetközi szekcióban a spanyol Chema García Ibarra Misterio című alkotását ítélték a legjobbnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.