Hegedűvel a világ körül

Mága Zoltán teltházas koncertet adott New Yorkban

A New York-i Carnegie Hallban adott teltházas koncertet Mága Zoltán hegedűművész vasárnap a Hegedűvel a világ körül című, 100 állomásos világkörüli turnéja részeként.

2014.10.13 16:02MTI
freedigitalphotos.net/ Danielle St. Pierre

A Prima Primissima-díjas hegedűművész a budapesti Operettszínházból idén áprilisban indította útjára a gálaest-sorozatot, amellyel az elmúlt fél évben körbeutazta a Kárpát-medencét és Erdély legnagyobb színháztermeiben lépett fel.

Világkörüli turnéjának 10., jubileumi előadásán június végén a bécsi Konzerthausban adott teltházas hangversenyt - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel. Mága Zoltán - aki már több alkalommal lépett fel az Egyesült Államokban - 30 éves zenészi pályafutásának egyik legjelentősebb állomásának nevezte a vasárnapi koncertet.

"Minden művész álma az, hogy a világ egyik legrangosabb színpadának számító Carnegie Hallban adhasson koncertet. Egy zenész művészi teljesítménye és a szakma elismerésének számít, ha önálló produkcióval léphet fel a zene templomában" - idézi a közlemény a hegedűművész szavait.

Mága Zoltán idén még a torontói Isabel Bader Theaterben, a hollywoodi Dolby Theatre-ben, Bécsben és Budapesten lép fel, valamint készül a budapesti újévi koncertre, amelyet a Papp László Sportarénában rendeznek.

A hegedűművész világkörüli turnéján Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Angliában is fellép, és a tervek szerint jövő ősszel visszatér a Carnegie Hallba.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.