Van már lehetőség a gazdaságos működtetésre

Újra megnyílt a pécsi Uránia mozi

A több mint 1500 négyzetméteres, Bauhaus-stílusban épült mozi 1936-tól vonzotta a filmeket kedvelő közönséget, anyagi problémák miatt azonban néhány éve már zenés szórakozóhelyként üzemelt, majd bezárt.

2014.10.01 19:26MTI
MTI/Sóki Tamás

Szabó Krisztián, az Uránia Mozgókép Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: cége tízéves bérleti szerződést kötött a várossal, mert Pécs mérete, az épület elhelyezkedése miatt lehetőséget látott a mozi újranyitására és több mint 300 férőhelyes premiermoziként való gazdaságos működtetésére.

Úgy vélte, hogy a több tízmillió forintos felújításnak, a 21. századi technológiát képviselő vetítőgépnek, a kényelmes foteleknek, a duplájára, 60 négyzetméterre növelt vetítővászonnak és nem utolsó sorban az árpolitikájuknak köszönhetően sikeresen konkurálhatnak a város másik két mozijával.

MTI/Sóki Tamás

Páva Zsolt, Pécs polgármestere az intézmény megnyitóján mondott beszédében fontosnak nevezte a város kulturális értékeinek megőrzését, köztük a rossz állapotú műemléképületek rekonstrukcióját, eredeti állapotukba történő visszaállítását.

Megjegyezte, a folyamat már megkezdődött, az elmúlt időszakban több belvárosi épület is megújult, emellett tervezik a Misina-tetőn található tévétorony környékének rendbetételét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.