46 éve nyomják

Nem lesz több Fekete Szombat

Utolsó albumát készíti jövőre és búcsúturnéra indul 2015-ben a Black Sabbath, minden idők talán legsikeresebb heavy metál zenekara.

2014.09.30 22:31MTI
Fotó: Facebook/Black Sabbath

Az 1968 óta létező brit csapat idén júliusban a londoni Hyde Parkban lépett fel, és most Tony Iommi gitáros beszélt arról, hogy a Black Sabbath még egy turnéra összeáll jövőre. Ozzy Osbourne énekes pedig azt mondta, reményeik szerint még egyszer stúdióba vonulnak - írta a canoe.ca portál.

A Black Sabbath 2012-ben tizenöt év szünet után állt újra össze, tavaly 13 címmel új stúdióalbumot készített és világkörüli turnét bonyolított le.

"Remekül éreztük magunkat, mindannyian odatettük magunkat és jó buli volt az egész. Így aztán csinálunk még egy lemezt és egy búcsúturnét" - közölte Ozzy Osbourne a Classic Rock magazinnal.

A frontember azt mondta, ahogy befejeződött az összeállás utáni turné, máris a folytatás volt a téma.

"Többször feltettem a kérdést Sharonnak (ő Ozzy felesége és menedzsere egyben) arról, mi legyen? Mert ha nincs többé Sabbath, újra a szólódolgaimra koncentrálok. Ő csak halogatta a választ, de aztán sarokba szorítottam, közöltem vele, hogy már nem vagyok húszéves, és ha még valamit akarunk csinálni, azt 70 éves korom előtt tegyük meg. Ez hatott, telefonálgatott, majd azt mondta, a lemezkiadó új anyagot akar. Remélem, Rick Rubin, a producer ismét velünk dolgozik" - idézte fel a történteket Ozzy Osbourne.

Az Amerikában és Angliában egyaránt élő énekes megjegyezte, hogy mindkét országban kész új dalok írására, sőt - tette hozzá - még a Holdra is hajlandó elutazni ezért.

A Black Sabbath gitárosánál, Tony Iomminál 2012 elején diagnosztizáltak daganatos betegséget, jelenleg is kezelést kap, de a csapat elképzelhetetlen nélküle, az albumot és a turnét is vele tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.