China Miéville

Készül már a Patkánykirály!

Októberben tovább folytatódik China Miéville életműve: az olvasók újra felfedezték a 2000-es években Magyarországon már bemutatott, de aztán sajnálatosan magára hagyott írót.

2014.09.29 01:30ma.hu
Forrás: Agave kiadó

A weird fiction és urban fantasy koronázatlan királyának tavaly kezdte el gondozni az Agave a még kiadatlan regényeit (Konzulváros, Kraken), és a bizonytalan rajt ellenére a fogyások nagyon felpörögtek már a Kraken megjelenésekor.

Ezért már október 21-én kiadják Miéville első regényét, az 1998-as Patkánykirályt. A könyv az évtized végének egyik, ha nem a legjobb urban fantasy debütálása: a szerző jól nyúlt hozzá Neil Gaiman Soseholjához, mondhatni teljesen felforgatta a benne található másik Londont és felépítette a sajátját, ami sötétebb és groteszkebb lett mindennél, amivel addig az olvasó találkozhatott.

A helyszínekben megjelenő gótikus elemek jungle és drum and bass zenei utalásokkal történő keresztezése pedig igazán különleges színezetet ad a történetnek.

Forrás: Agave kiadó


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.