Programajánló

Októbertől ismét Szivárvány hangversenysorozat Kaposváron

A Muzsikás Együttest, az Orfeo Zenekart és az Amadinda Ütőegyüttest is hallhatják a zenekedvelők a Filharmónia Magyarország - Szivárvány-bérlet októberben kezdődő kaposvári hangversenysorozatán.

2014.09.29 02:30MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

Az előző évad beváltotta a hozzá fűzött reményeket, bebizonyította, hogy van érdeklődés a minőségi klasszikus zene iránt. A különleges programokat tartalmazó - öt hangversenyből álló - Szivárvány-bérlet a 2014/2015-ös évadban is a minőségi élő zene sokszínűségét mutatja meg a komolyzene kedvelőinek - írták a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A hangversenyeknek a Szivárvány Kultúrpalota ad otthont, ahol elsőként - október 2-án - egy kuriózumnak számító kortárs mű ősbemutatóján a Savaria Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese közösen lép fel a kaposvári Vikár Béla Vegyeskarral és a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Nagykórusával.

A nyitóelőadás egyúttal része a Filharmónia Korunk Zenéje Fesztiváljának, melynek keretében október 1-18. között az ország öt nagyvárosában rendeznek koncerteket azzal a céllal, hogy bemutassák a kortárs zeneszerzők műveit a nagyközönségnek.

Az április végéig tartó Szivárvány-bérlet koncertsorozaton egyebek mellett fellép a fennállásának 40 éve alatt nemzetközi hírűvé vált Muzsikás Együttes, akikkel - a Bartók Béla Leánykarral karöltve - Erdélyt járhatja be a hallgatóság a zene segítségével.

Bach és Vivaldi műveket szólaltat meg az Orfeo Zenekar, a régi zene legautentikusabb magyarországi megszólaltatója, amely a historikus hegedűjáték egyik legnevesebb képviselőjét, Simon Standage-et is elhozza Kaposvárra.

A Szivárvány-bérlet közönsége hallhatja továbbá az utóbbi években itthon csak ritkán szereplő Amadinda Ütőegyüttest is, amely ezúttal a "Klasszikus és Jazz" összeállításukat mutatja be.

A koncertsorozatot - többek között Mendelssohn, Wagner és Strauss szerzeményeinek eladásával - a Budapesti Fesztiválzenekar Kamaraegyüttese és a Lanner Kvartett muzsikusai zárják, április 21-én.

Szivárvány-bérlet programjai a www.filharmonia.hu címen érhetők el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.