Még forog

Zenés dokumentumfilm a Balatonról

Jövő tavasszal kerül a mozikba Szimler Bálint és Rév Marcell Balaton Method című zenés dokumentumfilmje, amelynek forgatása október elejéig tart.

2014.09.28 01:30MTI

Akárcsak korábbi Kodály Method-videóikkal, a rendező Szimler Bálint és az operatőr Rév Marcell a Balaton Methoddal is arra vállalkozik, hogy magyar zenészek részvételével hozzon létre különleges hangzású és világú zenei produkciókat. Ezúttal azonban az alkotók egészestés dokumentumfilmet készítenek a Balatonnál. A videók azért is különlegesek, mert élő zenei felvétellel, egysnittes beállításokban születnek.

A filmben, amelynek forgatása már tart, és október elején fejeződik be, több mint 20 magyar zenekar és több száz zenész vesz részt, mindannyian teljesen ingyen. Mások mellett a Supernem, a Soerii & Poolek, Akkezdet Phiai, Lovasi András, Jónás Vera, Sena, a Punnany Massif, valamint az idén a Deezer nemzetközi tehetségkutatóját megnyerő Middlemist Red is szerepel.

"A Balaton Method igazi jutalommunka: olyan alkotópárossal, akik nagyon spontánul dolgoznak és mindig van egy víziójuk, amiből - szerencsére - nem engednek; olyan stábbal, akik az olykor nehezített terepen is erőn felüli energiákat mozgatnak meg ezért a filmért, mert hisznek benne és mert a barátaink; és természetesen olyan tehetséges zenei közreműködőkkel, akik a sok változó tényező és spontán helyzet során is képesek profizmussal dolgozni, és velünk örülnek, ha a nap végén a monitor előtt valami olyat látunk, amiről úgy gondoljuk, hogy szeretni fogják az emberek" - mondta Nemes-Jeles Veronika, a film gyártásvezetője.

A Boddah, a Filmpartners és a VisionTeam gyártási együttműködésében megvalósuló dokumentumfilm kezdetektől kísérleti mű: ez az első magyar film, amely közösségi finanszírozás bevonásával valósul meg. Szimlerék tavasszal gyűjtöttek össze közel hárommillió forintot ismerősök, Kodály Method-rajongók és lelkes ismeretlen mecénások segítségével az Indiegogo-oldalon, azóta pedig szponzorok bevonásával tudták növelni az összeget.

A produkció jövő tavasszal debütál a mozikban, de forgalmazása sem ígérkezik szokásosnak: országszerte "turnéznak" majd, és a vetítések után néhány, a filmben szereplő zenekar is fel fog lépni.

A Balaton Methodon producerként Kovács Gábor (Filmpartners), Osváth Gábor (Boddah) és Szirmai Árpád (VisionTeam), társ-producerként Rajna Gábor és Faragó Attila (VisionTeam), executive producerként pedig Muhi András Pires (Bulb Cinema) dolgozik. A látványtervező Takács Nóra, a hangmérnök Lukács Péter és Lente Viktor, a rendezőasszisztens pedig Fekete Xénia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.