A családosokat is várják

Vadászünnep Veszprém megyében

A Veszprém megyei Alsóperén rendezik meg az első Verga vadászünnepet szombaton, amelynek érdekes színfoltja lesz a nyilvános trófeabírálat.

2014.09.25 11:41MTI
freedigitalphotos.net/Moggara12

Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a vadásznapot, a család, a természet, a kultúra, valamint a hagyományőrzés jegyében.

Az egész napos rendezvénynek a tavaly átadott alsóperei Bakony Zöld Szíve Központ ad otthont, ahol vadászkutya bemutató, vadászkürt show, valamint népdal és néptánc műsor várja az érdeklődőket - tette hozzá a vezérigazgató.

A Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítását is megtekinthetik a látogatók, mely Szakralitás Herend művészetében címmel nyílik meg a nagyközönség előtt, délután pedig solymászbemutató, természetfotó-, valamint festménykiállítás és állatsimogató várja a vendégeket - közölte Tengerdi Győző.

Hozzátette: a program első ezer látogatóját vendégül látják egy tál ételre, valamint minden résztvevő természetvédelmi nyilatkozatot írhat alá, melyben vállalja, hogy betartja és másokkal is betartatja a természetben való viselkedés írott és íratlan szabályait.

A vadászünnepen veszik át a Levél az erdőből című rajzverseny díjazottjai a munkájukért járó elismerést - tette hozzá Tengerdi Győző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.