Régóta nem kaptak fizetést

Saját helyzetüket "adták elő" a szatmárnémeti színészek - így tiltakoztak

A városi önkormányzat által fenntartott román és magyar tagozattal működő intézmény alkalmazottai "Mondj nemet a koldulásra!" feliratú táblákkal a nyakukban vonultak a város új főterére, ahol a helyzetüket bemutató előadást rögtönöztek.

2014.09.23 18:45MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A Harag György társulat egyik színésze bankautomatát alakított, amely elé felsorakoztak a színészek, hogy kivegyék a fizetésüket, kifizessék a számláikat, törlesszék banki részleteiket. Az automata minden esetben fityiszt mutatott nekik.

A demonstrációt annak ellenére megtartották, hogy kedden reggel Dorel Coica polgármester, Eugeniu Avram prefektus és Mircea Govor, a megyei önkormányzat alelnöke szóban biztosította a színházi dolgozókat arról, hogy a városi önkormányzat csütörtöki ülésén költségvetés-kiegészítésről fogadnak el határozatot és a következő hónapok béralapját is előteremtik.

Dorel Coica polgármester a színház nyáron leváltott igazgatóját, Sorin Orost okolta a kialakult helyzet miatt, aki - állítása szerint - az intézmény egész éves költségvetését elköltötte. A színház alkalmazottai kétségbe vonták a polgármester szavahihetőségét.

A Szatmárnémeti Északi Színház két tagozata 130 embert foglalkoztat. Az intézmény alkalmazottai kilátásba helyezték, hogy folytatják tiltakozásukat, ha a hét végén nem kapják meg augusztusi járandóságukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.