215 nevezés érkezett

Forgatókönyvbörze a Magyar Filmhéten

Minden eddiginél több, 215 nevezés érkezett a III. Magyar Forgatókönyv Börzére, amelyet az október 13. és 19. között megrendezendő Magyar Filmhét kísérőprogramjaként tartanak.

2014.09.23 16:42MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A szeptember 18-i határidőre 215 treatment (forgatókönyv-kezdemény) érkezett be a Magyar Forgatókönyv Börzére. Azt a hat filmtervet, amely részt vehet a Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő úgynevezett pitch fórumon, 2014. október 5-ig választja ki az előzsűri - tájékoztatta az MTI-t kedden a Magyar Nemzeti Filmalap.

A kiválasztott hat treatment alkotói október 16-án délután prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek és producereknek. A kiválasztott filmtervek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a pitch fórumon szakmai zsűri választja ki a három legígéretesebb treatmentet.

A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap fejlesztési rendszerében, szakmai és anyagi támogatásával dolgozzák ki.

A pályázaton kizárólag olyan filmtervek vehettek részt, amelyekkel alkotójuk korábban még nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázaton való részvételnek nem volt feltétele a filmes szakmai előélet, így pályakezdők és amatőrök is benyújthatták filmötletüket.

A szervezők által felkért szakmai zsűri - Divinyi Réka forgatókönyvíró, a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer és Zomborácz Virág forgatókönyvíró-rendező - azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt - közölte a filmalap.

Az első Magyar Forgatókönyv Börzét 2008-ban tartották, a másodikra a 41. Magyar Filmszemle keretein belül, 2010-ben került sor. Ez utóbbira 42 nevezés érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.