Budapest közterein

Mobil madárles, keszonirodalom és okos szobor az idei PLACC Fesztiválon

A kilencedik PLACCC Budapest különböző közterein, olyan magyar és nemzetközi alkotócsoportok közreműködésével zajlik majd, amelyek az adott helyszínekhez kapcsolódó, azokra reflektáló alkotásokkal, előadásokkal, installációkkal várják az érdeklődőket.

2014.09.22 18:26MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

Mobil madárles, keszonirodalom és okosszobor is szerepel a programban a kedden kezdődő PLACCC Fesztiválon, amely szeptember 28-ig a főváros számos helyszínén várja izgalmas előadásokkal, köztéri alkotásokkal az érdeklődőket.

Az idei fesztivál mottója a Tükörben a város, amivel az a szervezők szándéka, hogy feltárják, felidézzék, felforgassák, újragondolják és átértelmezzék a várost - olvasható a programról szóló közleményben.

A kilencedik PLACCC Budapest különböző közterein, olyan magyar és nemzetközi alkotócsoportok közreműködésével zajlik majd, amelyek az adott helyszínekhez kapcsolódó, azokra reflektáló alkotásokkal, előadásokkal, installációkkal várják az érdeklődőket.

A fesztivál keretében évről évre olyan ideiglenes alkotásokat is bemutatnak, amelyek akár hosszabb távon is a választott helyszínen maradhatnak.

A PLACCC 2014 programkínálatában számos színházi és táncelőadás, köztéri építészeti-képzőművészeti installációk és dizájnakciók is szerepelnek.

A Birdwatching4x4 mobil megfigyelődobozában utazva például bárki megtapasztalhatja a belvárosi utcák lassú mozgását, Csepelen egy pop-up galéria és egy valóságszoba nyílik, a 011-Alkotócsoporttal közösen pedig a résztvevők saját döntési elveiken alapuló alkalmi labirintusukat is megépíthetik.

Ezen túl lesz kertmozis filmvetítés a Fix Sarok parkjában, lehetőség lesz kortárs irodalmat hallgatni egy keszonkészülék belsejében, de még interaktív kalandok részese is lehet a látogató egy ember nagyságú okosszobor és néhány "égi (fény)jelet adó" szenzor segítségével. Részletes program a placcc.nolblog.hu oldalon található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.