Hospodárské Noviny

Michael Douglas és Orlando Bloom Prágában forgat novemberben

"A filmnek nagyon magas a költségvetése. Az amerikaiak jóval több mint százmillió koronát (több mint egymilliárd forint) költenek el csak Csehországban".

2014.09.22 20:30MTI

Michael Douglas és Orlando Bloom részvételével novemberben megkezdődik Prágában az Unlocked című amerikai bűnügyi film forgatása - értesült a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap.

"A filmnek nagyon magas a költségvetése. Az amerikaiak jóval több mint százmillió koronát (több mint egymilliárd forint) költenek el csak Csehországban" - idézi a lap hétfői kiadása Kevan Van Thompsont, a csehországi forgatást szervező Czech Anglo Production képviselőjét.

Thompson közlése szerint politikai krimiről van szó, amelynek főszereplője egy női CIA-ügynök, akit a filmben Noomi Rapace svéd színésznő fog alakítani. A történet nagy része a volt szocialista Kelet-Európában játszódik. Michael Douglas és Orlando Bloom szerepéről részleteket nem közöltek.

Az amerikai filmesek érdeklődése Csehország iránt a Hospodárské Noviny szerint az átmeneti csökkenés után újra emelkedőben van, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a kormányzat megemelte a külföldi filmesek támogatására szánt alapot.

Míg tavaly erre a célra 500 millió korona volt az állami költségvetésben, az idén már 800 millió korona (9 milliárd forint) áll rendelkezésre. Daniel Herman kulturális miniszter közölte, hogy a következő években is legalább ilyen összeggel lehet számolni - írja az újság.

Andrej Babis pénzügyminiszter korábban azt nyilatkozta, hogy nem ellenezné, ha ez az összeg emelkedne. Úgy vélte, nagyon jó befektetésről van szó.

A hatályos jogszabályok szerint a Csehországban forgató külföldi filmstábok a cseh állami támogatás keretében visszakaphatják az országban bizonyíthatóan elköltött összeg 20 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.