Kóstoló, párbaj, bemutató...

A Kávé napját ünnepeljük szeptember 28-án

Számtalan kóstolható kávé, barista párbaj, latte art bemutatók és vezetett kóstolások várják a közönséget a Kávé napja elnevezésű rendezvényen szeptember 28-án a budapesti NU Bor és Bisztronómiában.

2014.09.21 18:19MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját, melyhez kapcsolódva Magyarországon harmadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy beavassák a közönséget a kávék világába - közölték az MTI-vel a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a Kávé napja elnevezésű rendezvényen a Nyugati pályaudvar melletti NU bisztróban a legjobb termőterületekről származó kávék kóstolhatók korlátlanul két csésze kávé áráért, 750 forintért.

A kiállítóknál megvásárolhatók lesznek a legújabb filteres eszközök, kapszulás gépek, kiegészítők és kiváló minőségű kávék; az ismert márkák mellett pedig bemutatkoznak hazai mikropörkölők is, akiknek a termékei elsősorban márkafüggetlen kávézókban érhetők el.

Arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők kipróbálják, hogyan kell használni a kevésbé ismert, de otthonra ideális alternatív kávéfőző eszközöket.

Az afrikai és dél-amerikai termőterületek kávéi hangsúlyosan lesznek jelen a kóstolható választékban, igazi ritkaságnak számító kávék is megtalálhatók majd a pultokon. Délután zajlik a ROKespresso barista párbaj, a nap során lesz latte art bemutató és vezetett kóstolók barista bajnokok - köztük Horváth Lajos cup tasting és Kis Zoltán cezve/ibrik világbajnok, valamint Nagy Krisztián országos barista bajnok - részvételével.

Emellett kísérőfalatokból, valamint borokból sem lesz hiány, és idén első alkalommal Én és a Kávém címmel fotó- és videóinstallációkat is láthat a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.