Indonéz dizájnerek

Látott már hagyományos női "kebaya" viseletet?

Gyönyörű indonéz ruhák és ékszerek, valamint finomabbnál finomabb ételek vártak minket az Indonéz Nagykövetségen.

2014.09.21 02:30ma.hu

Fogadás tartottak az Indonéz Nagykövetség rezidenciáján az Indonéz Függetlenségi Nap alkalmából (augusztus 17.), ahova a ma.hu szerkesztőségét is meghívták. A megnyitóbeszédet HE Maruli Tua Sagala Indonéz Nagykövet tartotta.

A rendezvény különleges vendégei azok a cégek voltak, amelyek Indonéziából érkeztek az ékszerek és a divat világából divatbemutatót tartva a meghívott körülbelül 300 vendégnek. Emellett táncosok is érkeztek Indonéziából, a rendezvény alatti zenei aláfestő kíséretet pedig az Indonéz Nagykövetség berkein belül működő zenészcsoport adta, többek között gamelánzenével.

A kulturális élmények mellett meg lehetett kóstolni a hagyományos indonéz ételeket és italokat. Nem volt érdemes kihagyni például a szatét, amely kis nyárson, faszén felett sütött húsdarabokat jelenti chili- vagy mogyorószósszal leöntve. A Nasi gorenget is meg lehetett ízlelni, amely az indonéz nemzeti étel, tulajdonképpen sült rizs összekeverve hússal és zöldségekkel az indonéz konyha jellegzetesen fűszeres és csípős ízeivel. A desszertek és gyümölcsök után a rengeteg finomságot le lehetett öblíteni a hagyományos kókusztejes "cendol" itallal vagy többek között a Bintang nevű indonéz sörrel is.

A divatbemutató a Blantika Tour és Reny Feby ékszertervező szervezésében az "INAFEST GOES TO EUROPE 2014" rendezvénysorozat része volt, ennek ezúttal 3 állomása van, Budapest után Bécs és Prága lesznek a következő helyszínek. Céljuk, hogy minél többen ismerjék meg az indonéz kis- és középvállalkozások dizájner munkáit szerte a világon, a tavalyi évben például a Közel-keletre látogattak el. Budapesten a szokásos szeptemberben megrendezett Függetlenségi Napi fogadás keretében került sor a bemutatóra, amelyet megelőzött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában tartott üzleti fórum az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ segítségével.

A divatbemutatón híres indonéz dizájnerek által tervezett minőségi hagyományos és muszlim ruhákat láthattak különleges ékszer-kiegészítőkkel, többek között a több millióba kerülő hagyományos női "kebaya" viseletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.