Siker

Három óra alatt kellett alkotni a művészeknek

Magyar festőt is meghívtak a híres bécsi utcafesztiválra.

2014.09.21 03:30ma.hu

Magyar festőművészt is meghívtak a szervezők a híres bécsi Josephstadter Strassenfest elnevezésű fesztiválra. A szeptember 19-i rendezvény nevét fordíthatnánk Józsefvárosi Utcafesztiválnak, de nem keverendő a budapesti VIII. kerület eseményeivel!

"Az egész napos program részeként 12 festő és grafikusművész készítette el alkotását a helyszínen" – mondta Kleinheincz Magdolna, aki magyar festőként kapott meghívást az eseményre.

"A szervezők csak három órát adtak a mű elkészítésére, amely a fesztivál helyszínével összefüggő témájú. Miután a rendezvény a festői Stephansdom előtt zajlott, adódott, hogy ezt az épületet örökítsük meg, de választhattunk mást is. Az egész alkotási folyamat a fesztiválozó járókelők szeme láttára zajlott. A szervezők száz művész közül választották ki a 12 meghívottat, 16-19 óra között kellett elkészíteni az alkotásokat. Ez nem verseny volt, se pénzdíj nem volt, ugyanakkor jó lehetőséget nyújtott, hogy Ausztriába hívtak, hiszen egy ilyen fesztiválon számos művészetkedvelő ember fordul meg, és jobban megismerik a munkásságomat" – mondta Kleinheincz Magdolna.

Forrás: GoldComm


Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.