A magyar dráma napja

Nyílt próba a debreceni Csokonai Színházban

Beszélgetéssel egybekötött nyílt próbát hirdet a magyar dráma napján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház: vasárnap 10 és 12 óra között az évad első bemutatója, az Istent a falra festeni című kocsmadráma születésének tanúi lehetnek az érdeklődők a Víg Kamaraszínházban.

2014.09.19 03:30MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Vajland Judit, a színház sajtóreferense elmondta: a Tar Sándor-i ihletésű, fanyar humorú, ugyanakkor a sehová tartás keserűségét idéző darab alkotói folyamataiba az író-rendező Mészáros Tibor és a színészek - mások mellett Ráckevei Anna, Bakota Árpád, Vranyecz Artúr és Varga Klári - segítségével pillanthatnak be.

A színfalak mögé is bepillanthatnak a Csokonai Színházban a magyar dráma napján. Az érdeklődő nézők részt vehetnek egy értelmezési játékban, hogy kiderítsék: mit mond egy szöveg annak, aki olvassa és annak, aki színpadra állítja.

Arra is választ kaphatnak a kulisszák mögé bepillantók, hogyan láttat és fedeztet fel egy rendező a szövegkönyvben újabb és újabb értelmezéseket a színészeivel, akik egyébként a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.