A kulturális örökség napjai

Szolnok nevezetes építészeti emlékeit mutatják be a hétvégén

His-turizmus mottóval a települések képét meghatározó építészeti értékek alaposabb megismerésére szerveznek programot a hétvégén, a kulturális örökség napjai keretében Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén, Szolnokon.

2014.09.18 09:59MTI
Fotó: Wikipédia

Szeptember 20-án, szombaton a város építészete a historizmus jegyében címmel hangzik el bevezető előadás a városházán, ahol ezt követően műértő kalauzolással az épületet is bemutatják.

Az értékes épületekkel való ismerkedés az 1860-ban, késő klasszicista stílusban, eredetileg "Magyar Király" szállodának épült, Damjanich János nevét viselő múzeumban folytatódik, végül az 1878-ban eklektikus stílusban emelt megyeházán zárul.

E napon a múzeum restaurátorműhelyébe is körbe lehet nézni, az érdeklődőket a leletek megmentésének mestrefogásait is bemutatják. A városi közgyűjtemények ingyenesen látogathatók.

Szeptember 21-én, vasárnap a Nagy Háborúra emlékező, 2-3 órás túrára várják a kerékpározást kedvelőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.