Akár egymilliót is fizethetnek érte

Kalapács alatt Peter Fonda ikonikus motorja

Több mint egymillió dollárért is elkelhet egy októberi árverésen az a megrendelésre készült chopper, amelyen Peter Fonda ült az 1969-es Szelíd motorosok forgatásán.

2014.09.18 01:30MTI
Fotó: Wikipédia

A motort Michael Eisenberg kaliforniai üzletember kínálja eladásra. Eisenberg egykor társtulajdonosa volt Fondával és a kultfilmben ugyancsak szereplő Dennis Hopperrel egy étteremnek, amelyet a film világa ihletett.

A Profiles in History kaliforniai aukciósház október 18-ra tűzte ki az árverést. Az Amerika kapitány elnevezésű Harley-Davidsonhoz három, a jármű hitelességét igazoló dokumentum is jár.

A csupa króm motornak előrenyúló első kereke és a hagyományosnál csaknem fél méterrel magasabb kormánya van, halfarkas kipufogó és amerikai zászlóval dekorált csepp alakú benzintank teszi jellegzetessé megjelenését.

A film számára négy motor készült, de ezek közül a rendelkezésre álló adatok szerint csupán egy - a filmvégi ütközésben totálkárosra tört - maradt fenn, amelyet később Fonda a produkcióban kisebb szerepet játszó Dan Haggertynek ajándékozott, aki rendbe hozta.

Az ikonikus motort 12 évig tekinthették meg az Iowa állambeli Országos Motorkerékpár Múzeum látogatói, mielőtt tavaly Eisenberg egy aukción megvásárolta Haggertytől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.