Az eddigi legnagyobb

579 négyzentméteres falfestmény a Kazinczy utcában

Elkészült a Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál legújabb és egyben legnagyobb felületű, 579 négyzetméteres falfestménye a budapesti Kazinczy utcában. A kép a Buda vagy Pest? ellentétpár témáját dolgozza fel.

2014.09.16 17:03MTI
freedigitalphotos.net/cescassawin

A Void, Petyka, Transone, Fork művészneveken dolgozó alkotók úgy ábrázolták az ellentétpárt, hogy sajátos stílusuk a falon egymásra építve és külön-külön is élő maradjon.

A munkában érvényesülő erős graffitis stílus Pest progresszivitását jelképezi, míg Buda szín- és formavilágában egyaránt a nyugodtabb partot képviseli. A képet középen a Duna választja ketté. Az alkotók Budapest más-más kerületében laknak, ezért ez a tematika számukra is megosztó kérdés volt - olvasható a szervezők közleményében.

Az alkotók vegyes technikával dolgoztak, kültéri falfestéket és sprayt egyaránt használtak a kivitelezéskor. A felületre mintegy 1000 liter festék került, ennek felvitele a fal hőszigetelésével együtt 40 napig tartott.

A zenei és művészeti fesztivál utolsó slam eseményére, a GrandSlamre szeptember 17-én kerül sor a Corvintetőn, a zenei programokat pedig szeptember 19-én az Infected Mushroom nevű formáció fellépése zárja a Budapest Parkban. A falfestések a rossz időjárás miatt csak ezt követően fejeződnek be teljesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.