40 ezren ünnepeltek

Magyar dal napja: a sok eső sem vehette el a kedvünket a programoktól

A sok helyen jelentkező felhőszakadás, özönvízszerű eső ellenére mintegy 40 ezren látogatták az idei magyar dal napja rendezvényeit.

2014.09.16 16:52MTI
freedigitalphotos.net/taesmileland

"A helyszíni szervezők adatai alapján Budapesten mintegy ötezer, vidéken pedig 36 ezer néző kísérte figyelemmel a magyar dal napja idei programját. A vasárnapi fő műsor mellett a legtöbb vidéki helyszínen pénteken és szombaton is voltak felvezető rendezvények" - mondta Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

Vasárnap kilenc vidéki településen és a főváros tizenkét helyszínén voltak koncertek. A magyar dal napját hetedik alkalommal rendezték meg. Az ügyvezető elmondta: országos szinten a hétvégén mintegy 160 órányi zenét hallhatott a közönség, és 1300 előadó állt színpadra.

"A fővárosban idén kisebb befogadóképességű helyszíneken voltak rendezvények, az egyik legnépszerűbb a 120 fős Budapest Jazz Club volt, ahol legalább kétszer cserélődött ki a női előadók színpadának közönsége. A Vígszínházban, ahol idén első világháborús katonadalokból állítottak össze műsort, minden évben telt ház van, most is így volt.

Az eső ellenére nagyon sokan voltak az újpalotai Fő téren, ahol vasárnap többször félbe kellett szakítani a programot, de az emberek a tocsogó sárban táncoltak" - sorolta Szabó Edit.

Zsúfolt volt a Művészetek Palotája, ahol kóruspódiumot rendeztek, és sokan (260 fő, telt ház) nézték a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán a műsort: itt 20. századi magyar szerzők megzenésített verseit adták elő az egyetem és a Zeneakadémia diákjai.

Az óbudai Kobuci Kertben egy 140 négyzetméteres sátrat feszítettek ki, de az ömlő eső miatt a vártnál kevesebben voltak Roby Lakatos fellépésén. A MOM Kulturális Központ dzsesszkoncertjeit is az épületbe kellett menekíteni a kertből, de a mintegy 350 néző remek bulit csapott.

A magyar dal idei fővárosában, Hévízen háromnapos programot rendeztek, ezeket összesen tízezren látogatták. "Nagyszerű volt a hangulat Hévízen, bár az időjárás miatt B tervet kellett életbe léptetni, a Festetics-kastély parkjába és néhány más szabadtérre tervezett programot sátrakba kellett szervezni".

Szintén tízezren voltak kíváncsiak a programokra Szombathelyen, és nagyon sokan voltak Martonvásáron, az első alkalommal megrendezett magyar népdal napján is, ahol a fellépők között volt a Csík Zenekar, Pál István "Szalonna" és bandája, műsort adtak a Fölszállott a páva díjazottjai, kórus- és dalárdatalálkozót rendeztek, és zenélt a Buda Folk Band, a Romengo, Dresch Mihály és a Punnany Massif is.

Egerben idén először belépőt kellett fizetni, így aztán az 50 éves Express, illetve a Quimby koncertjét több százan kintről hallgatták a Szépasszonyvölgyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.