Állandó kiállítás és ingyenes belépés

Ismét megnyitja kapuit a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum

Keddtől ismét látogatható Budapesten a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum, ahol a kulturális örökség napjain állandó kiállítással és ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket.

2014.09.15 19:57MTI

A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében.

A kiállítási térben a látogatók eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az 1950-es években vált feleslegessé. A kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek mellett maguk a Zsolnay csempékkel díszített falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első -1896. május 2-án átadott - földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a múzeum kialakításakor az itt látható eredeti járműveket - a födém megnyitásával - a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket.

A múzeum az elmúlt években számos rendhagyó kiállításnak adott helyet, többek között a Talált Tárgyak Tárháza és a Formaruhák hetedhét országból című tárlatoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.