Siker

Szolnokon folytatja vidéki turnéját a Fővárosi Nagycirkusz

Szeptember 17. és 21. között Szolnokon folytatja három állomásos vidéki turnéját a Főváros Nagycirkusz azzal a céllal, hogy tovább népszerűsítse a minőségi cirkuszművészetet.

2014.09.15 19:51MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) ügyvezető igazgatója hétfőn a Tisza-parti városban, a műsort beharangozó sajtótájékoztatóján felidézte, az állami nagycirkusz nyári műsorát a budapesti Városligetben csaknem 150 ezren látták, ezzel minden idők legnagyobb sikerét aratták.

A 125 éves fennállása óta először vidékre induló Fővárosi Nagycirkusz ezt a produkciót jeleníti meg három vidéki városban. A cirkusz a múlt héten Kecskeméten aratott sikert, minden előadáson zsúfolt nézőtér előtt léptek fel, a hét előadást több mint hatezren látták - tette hozzá Kriza Zsigmond.

Az igazgató kitért arra: a cirkuszművészet iránti érdeklődést úgy lehet erősíteni, ha világszínvonalú műsorokkal igazolják: nem mindegy, hogy a néző melyik cirkuszt választja.

A Szolnokon a Tesco áruház melletti parkolóban található, 1100 embert befogadó sátorban szerdától vasárnapig tartó műsorban fellépnek többek között a nyári műsor világhírű sztárjai, valamint a legkiválóbb magyar artisták: Richter Flórián, a Monte Carló-i Cirkuszfesztivál egyetlen magyar Arany Bohóc díjas művésze, a Baross Imre Artistaképző legkiválóbb deszkaakrobatái, a Duo Sifolinis halálkerék műsorszáma, továbbá a német Hans Ludwig Suppmeier és tigrisei, az olasz Paolo Folco kutyaprodukciója, levegőakrobaták, elefántok, bohócok.

A művészeti vezető a magyar cirkuszművészet utazó nagykövete, a Magyar Érdemkereszttel kitüntetett Richter Flórián.

A szeptemberi turnén a Fővárosi Nagycirkusz társadalmi felelősségvállalási programja keretében minden városban, így Szolnokon is 300 fogyatékos vagy más okból nehéz sorsú gyereket fogad ingyenesen előadásain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.