Egyedülálló gyémánt ékszer

A világ legértékesebb brossát mutatták be Párizsban

Egyedülálló gyémánt ékszert, a világ minden bizonnyal legértékesebb brossát mutatta be Párizsban a Graff Diamonds ékszerház a régiségkereskedők szeptember 21-ig tartó biennáléján, amelyen 12 év után vesz részt újra.

2014.09.15 17:22MTI
freedigitalphotos.net/Boykung

A Royal Star of Paris nevű bross - amelyet függőként is lehet viselni - két, egyenként is százkarátos gyémántból áll. A száz karát feletti csiszolt gyémántok rendkívül ritkák, az pedig még inkább, hogy egy ékszerhez kettőt is felhasználnak - emlékeztettek szakértők.

A melltű központi eleme a 107,46 karátos Graff Sunflower, egy párnacsiszolású fantázia sárga gyémánt, amelyet függőként a százkarátos, körte csiszolású, színét tekintve különlegesen fehér, tisztaságát nézve pedig tökéletes Graff Perfection egészít ki.

Az ékszert kisebb méretű gyémántok is díszítik, így teljes súlya 271,33 karát. Laurence Graff, a nevét viselő ékszerház alapítója és elnöke szerint egyedülálló, hogy két kiváló minőségű és legalább százkarátos gyémántot használtak fel egy ékszerhez. A londoni székhelyű cég egy másik igen értékes darabot is bemutatott a Grand Palais-ban zajló biennálén.

A Le Collier Bleu de Reve nevű gyémánt nyakéket egy 10,47 karátos élénk fantázia kék, belül tökéletes briliáns díszíti. A drágakövet az ékszerház a világ egyik legritkább és legkiválóbb kék gyémántjának nevezte.

A lánc másik kiemelkedő köve egy színét és tisztaságát tekintve páratlannak ítélt 4,22 karátos kolumbiai smaragd. Szintén a Graff ékszerészeinek munkáját dicséri a La Biennale Suite nevű szett.

A burmai galambvér vörös rubinokból és fehér gyémántokból készült együttes nyakláncból, fülbevalóból és karkötőből áll. Szó szerint mesebeli a rivális Van Cleef & Arpels ékszerház biennáléra készült kollekciója, amely a Szamárbőr című mesét eleveníti fel gyémántból és más drágakövekből készült ritkaságaival, többek közt egy rózsaszín, bíbor és kék zafírokkal kirakott, valamint fehér gyémántokkal díszített brossal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.