Már 15.25-től

Avar Istvánra emlékezik a Duna Televízió

Erőteljes, szép orgánuma, természetes játékstílusa szakmai és közönségsikert hozott Avar Istvánnak, pályafutása alatt a drámairodalom legnagyobb szerepeit játszhatta el.

2014.09.14 14:30MTI
Forrás: youtube.com

Avar István Kossuth-díjas színművészre, a nemzet színészére emlékezik a Duna Televízió vasárnap - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A Duna 15.25 órától a Tálentum 2002-es portréját sugározza, majd 16.00 órától a Hogy volt?! Avar István televíziós munkáit bemutató részét tekinthetik meg a nézők.

Avar Istvánt életének 84. évében hosszú betegség után, családja körében érte a halál szombaton. A művész temetéséről később intézkednek.

Avar István 1954-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Először a Pécsi Nemzeti Színházban játszott. 1960-tól a Madách, 1966-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja volt, 1985-től nyugdíjazásáig újra a Madách Színházban játszott, aztán a Pesti Magyar Színház előadásain lépett fel.

Erőteljes, szép orgánuma, természetes játékstílusa szakmai és közönségsikert hozott Avar Istvánnak, pályafutása alatt a drámairodalom legnagyobb szerepeit játszhatta el, nagysikerű előadások résztvevője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.