Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza

Rómában épül a mormonok legnagyobb európai temploma

A mormonok temploma mintegy 18 kilométeres távolságban lesz a Szent Péter bazilikától - 60 ezer négyzetméteren. Ezt "veszélyesnek" nevezte Elio Sgreccia vatikáni bíboros.

2014.09.11 20:47MTI
Forrás: youtube.com

A katolicizmus központjában emel templomot az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, vagyis a mormon egyház - jelentette csütörtökön a La Repubblica olasz napilap internetes kiadása.

Az itáliai mormon gyülekezetnek a Róma északi külvárosában épülő temploma a tizenkettedik, egyben a legnagyobb lesz Európában. A teljesen fehér színű épület mellett látogatóközpont, vendégház és könyvtár is helyet kap több mint hatvanezer négyzetméteren.

Az Egyesült Államokban 1830-ban alapított egyház első olaszországi templomát jövőre avatják fel a mormonok olaszországi jelenlétének 50. évfordulóján. A mormon egyház olaszországi tagjai a hatvanas évek második felében 1400-an voltak, számuk mára megközelíti a 30 ezret. Rómában kétezren vannak, az egész világon pedig 15 millióra teszik a számukat.

A mormonok beveszik Rómát című cikkében a La Repubblica hangsúlyozta, hogy az Olaszországban a kisebb vallások között számon tartott mormonok temploma mintegy 18 kilométeres távolságban lesz a Szent Péter bazilikától. Ezt "veszélyesnek" nevezte Elio Sgreccia vatikáni bíboros, miközben olasz érsektársa, Gianfranco Girotti úgy nyilatkozott, hogy Róma kapui mindenki előtt nyitottak az ökumenizmus nevében.

Rómában emelkedik egyébként a második legnagyobb európai mecset is, amely 1995-ben nyitotta meg kapuit és közel 40 ezer muzulmán látogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.