A magyar dal napja

A Nemzeti Énekkar is fellép a Művészetek Palotájában

Az ingyenesen látogatható kórustalálkozónak a Magyar Dal Napjához új helyszínként csatlakozó Művészetek Palotája Üvegterme ad otthont vasárnap délután.

2014.09.10 14:17MTI

A Nemzeti Énekkar is fellép a vasárnap tartandó Magyar Dal Napján. Az Antal Mátyás vezette együttes a Művészetek Palotája Kóruspódiumán több darabot is előad.

Az ingyenesen látogatható kórustalálkozónak a Magyar Dal Napjához új helyszínként csatlakozó Művészetek Palotája Üvegterme ad otthont vasárnap délután. A Nemzeti Énekkar előadásában három mű hangzik el: Orbán György Három genfi zsoltár című darabja, majd Bartók Béla A bújdosó és a Dal című műve. A hangversenyen zongorán közreműködik Bizják Dóra - olvasható a Nemzeti Filharmonikusok szerdai közleményében.

A Kóruspódiumon tíz kiváló kórus lép fel, köztük gyermekkar, ifjúsági kórus, férfikar és vegyes karok. Az elhangzó művek is széles skálán mozognak, hallhatunk népdalokat, népdalfeldolgozásokat, klasszikus zenét, sőt még musicalt is. Az előadásokkal szeretnék felhívni a figyelmet a magyar kórusmuzsikára és az országban működő színvonalas műkedvelő énekkarokra. Az eseményen első ízben vesz részt a Nemzeti Énekkar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.