Hagyomány

Évadnyitó utcabál a József Attila Színházban

Szombat délután a teátrum előtti téren köszönti az új szezont a társulat, zenével, közös tánccal, irodalmi esttel, versenyekkel várják a közönséget.

2014.09.10 07:08MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A hagyományos évadnyitó utcabál programjai gyerekprogramokkal indulnak: a színpadon a Babszem Jankó, és a Csizmás kandúr című mesejáték, a Déryné közben arcfestés és kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Szintén délután kezdődik a Legendák nyomában, Márai újratöltve című program, a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös sorozata a Stúdióban.

Az évad első irodalmi szalonjában Márai Sándort idézik, az összeállítás szerkesztője Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Plusz főszerkesztője, az esten a József Attila Színház művészei lépnek színpadra.

Az irodalmi szalon az utcabál csendes programja, amely ingyenesen, regisztrációhoz kötötten látogatható.

Délután, Nemcsák Károly igazgató köszöntőjét követően, a színpadon folyamatosan váltják egymást a színház művészei, énekes, táncos produkciókkal lépnek fel, részletek hangzanak el az új bemutatókból és a repertoár-előadásokból.

Többek között a Cigánykerék, a Hattyúdal, a Munkácsy, a festőfejedelem és az Úrhatnám polgár című produkciókból hallhat részleteket a közönség, majd az est vége felé be is kapcsolódhat az éneklésbe.

A rendezvényt közös táncolás és élőzene zárja. A színpadi programok mellett a látogatók megkóstolhatják a színművészek által készített ételeket, és jelmezes fotókat is készíthetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.