Müszi

Ismét lesz Moszkva tér Budapesten!

A MÜSZI, a Blaha Lujza téren működő Művelődési Szint csapata úgy döntött, hogy a belső tereit olyan budapesti közterületekről nevezi el, amelyeket az utóbbi években megszüntettek, mégis hiányoznak nekünk.

2014.09.09 00:30ma.hu
Fotó: Müszi

A Moszkva tér, Köztársaság tér, Felszabadulás tér sok embernek nem a nyomasztó múlt, hanem az ifjúsága fontos része, amire szívesen emlékezik - írja a Müszi hírlevelében.

Nevezhetjük ezt nosztalgiának vagy retrónak, de értékmentésnek is. A Müszi örökbefogadja ezeket a közterületeket. Hivatalos avatóünnepség és gyönyörű utcatáblák is lesznek szeptember 22-én a MÜSZI-ben. Az ünnepséget a Moszkva tér zenekar koncertjével és Török Ferenc Moszkva tér című filmjével is megünneplik.

A eseményhez kapcsolódik még Kis Judit és Kroó Anita kiállítása és Pőcze Flóra: A Moszkva tér gyermekei c. előadása is. A táblaavatás a MÜSZI őszi Újranyitogató hetének egyik legfontosabb eseménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.