Koncert világsztárokkal

Jótékonyság és sztárparádé Firenzében Andrea Bocellivel

Nemzetközi sztárokat hívott Firenzébe Andrea Bocelli olasz tenor a Palazzo Vecchióban vasárnap este tartott jótékonysági koncertre.

2014.09.08 08:18MTI
Fotó: Facebook/Celebrity Fight Night Foundation

Rajongók hatalmas tömege töltötte meg a firenzei Palazzo Vecchio palotája előtti teret. Több ezren fényképezték az egymás után érkező sztárokat. Többek között George Clooney amerikai filmszínész és mennyasszonya, Amal Alamuddin brit jogász, Lionel Richie zenész, Laura Pausini olasz énekesnő, Robert De Niro és Sophia Loren érkezett az Andrea Bocelli által rendezett jótékonysági koncertre.

Az olasz tenor a Palazzo Vecchio legszebb termében lépett fel Zubin Mehta karmester vezénylésével és a Maggio Fiorentino firenzei zenekarral.

A koncert bevételét az Andrea Bocelli nevével fémjelzett alapítvány az amerikai Muhammad Ali Parkinson központnak ajánlotta fel. A gálaesten árverésre bocsátották Ermanno Scervino olasz divattervező egyik értékes táskáját is Bocelli aláírásával.

A firenzei koncert öt napon át tartó jótékonysági kezdeményezést zárt le. A programot a Fight Night Foundation amerikai alapítvány szervezte húsz év óta első alkalommal nem az Egyesült Államokban. Az egész világról érkező adományozókat az idén Andrea Bocelli várta Toszkánában. A vendégek ellátogattak Bocellinek a Forte dei Marmiban levő villájában, borkóstolón vettek részt Frescobaldi márki toszkán pincéiben, és felkeresték a firenzei selyemkészítők műhelyeit is. Az egyes állomásokon vásárolt termékek bevételét a közös jótékonysági célra ajánlották fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.