Hétfőn este vehette át

Velencei filmfesztivál: Frances McDormand vitte a mustra fő szponzorának díját

Frances McDormand Oscar-díjas amerikai színésznőt pályafutásáért a velencei filmfesztivál Persol-díjával tüntették ki.

2014.09.03 00:30MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A velencei mustra fő szponzorának nevét viselő díjat (Persol Tribute to Visionary Talent Award) a Fargo egykori sztárja hétfőn este vette át a filmfesztiválon megrendezett ceremónián, amelyre férje, Joel Coen filmrendező társaságában érkezett.

Alberto Barbera, a filmfesztivál igazgatója elismerő szavakkal szólt McDormand "következetesen képviselt művészi jövőképéről" és pozitív szemléletéről, amely szemben áll a manapság domináns értékrenddel.

A színésznő az HBO számára készült új minisorozatát is népszerűsítette velencei tartózkodása alatt. Az Elizabeth Strout Pulitzer-díjas regénye nyomán forgatott Olive Kitteridge című négyrészes produkcióban középiskolai matematikatanárt alakít. A szériát novemberben vetítik az Egyesült Államokban.

Az 57 esztendős McDormand elmondta: nagyon örül, hogy elkísérhette a filmfesztiválra a sorozatot. Úgy vélte: miközben "egy idősödő színésznőnek már nem nagyon akad akciószerep" a filmvásznon, a televízió új lehetőségeket nyit meg számára.

Joel és Ethan Coen a közelmúltban adaptálták televízióra Fargo című filmjüket. A napokban két Emmy-díjat is elnyert sorozatban Billy Bob Thornton és Martin Freeman kaptak főszerepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.